неділя, 29 квітня 2018 р.

Екскурсія на фабриці "Чиста вода"

Вода - енергія. Вода - життя. Вода - здоров'я.
Щодня ми споживаємо воду, чи то п'ємо чай, чи смакуємо смачним супом, чи миємо руки, посуд тощо. На уроках природознавства, основ здоров'я, виховних годинах вивчаємо і аналізуємо важливість на нашій Землі цього найціннішого дару природи.
І тому учні 3-В класу разом із класним керівником та батьками вирішили відвідати фабрику "Чиста вода". Нас радо зустріли і ми подорожували тим шляхом, яким "рухається" вода до наших домівок.
Найголовніше для фабрики - це свердловина.


Глибина свердловини 28 метрів (як дев'ятиповерховий будинок!). Саме звідти видобувають воду-дар природи. Але ще її не можна споживати, адже в ній багато домішок, які є шкідливими для людини. Тому ми всі вирушили до "серця" фабрики - це там, де вода очищується і мінералізується.


Етапів очищення багато, тому цей процес серйозний і відповідальний, адже ми всі споживаємо воду. Після очищення від домішків солей, металів та глини, воду розливають у заздалегідь підготовлені і пастеризовані пластмасові балони. А далі її складають і сортують за ємкістю і відвозять у склад.

Як дізнатись, чи дійсно воду можна споживана і вона очищена від домішків глини, піску? В цьому допомагають лаборанти, які в лабораторії за допомогою хімічних сполук перевіряють воду, і у разі поганої очистки, сорт води повертають на повторне фільтрування. До речі, ця лабораторія єдина в Миколаївській області.
 
А далі ми помандрували до адміністрації, де контролюють весь процес і розміщений call-центр, який приймає заявки від мешканців міста. В актовій залі учні показали свої знання з природознавства, розповіли про три стани води, властивості води, а також дізнались, що властивістю води є тягучість і нам довели це дослідом із мильною бульбашкою.
 
 

Потім ще було декілька дослідів із водою, які були цікавими для дітей. Познайомились із чашею Піфагора, і на останок переглянули мультфільм про важливість води для організму людини.
На сам кінець, ми, все ж таки, спробували водичку і з насолодою та позитивними емоціями попрямували до школи.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Котячі історії

  12 травня 2024 року гімназисти 5-А та 6-А класів відвідали виставу "Котячі історії" в Миколаївському академічному художньому дра...