середу, 21 лютого 2024 р.

З Міжнародним днем рідної мови!


Міжнародний день рідної мови святкується щорічно для підтримки мовної різноманітності та заохочення збереження рідних мов кожної людини. Цей день відзначається згадкою про трагедію в Дакці та акцентує увагу на мовних правах та освіті.

Гімназисти 7-А, 8-А та 9-А класів активно взяли участь у мовознавчій вікторині, організованій з нагоди Міжнародного дня рідної мови спільно з бібліотекою-філією № 15 ЦМБ ім. Кропивницького. Ця захоплююча подія стала чудовою можливістю для здобувачів освіти продемонструвати свої знання про мови, лінгвістику та мовну культуру.

Мовознавча вікторина не лише сприяла збагаченню знань гімназистів, але й стимулювала їхній інтелектуальний розвиток, розкривала творчий потенціал та підтримувала дух командної роботи. Такі заходи є важливими для стимулювання інтересу до мовознавства та формування мовної культури серед молодого покоління.

Гімназисти 5-А та 6-А класів активно долучилися до заходу, взявши участь у захоплюючому вебквесті. Участь у вебквесті стала чудовою можливістю для гімназистів не лише розважитися та провести час з користю, але й поглибити свої знання про мови та мовну культуру.

За словами лінгвіста та філософа Нельсона Манделе “мова — це не лише засіб спілкування, але й відображення культури, історії та ідентичності народу”. Ми і є майбутнє: мова нас єднає!


























Немає коментарів:

Дописати коментар