неділя, 24 березня 2019 р.

Урок справедливості


Справедливість без мудрості значить багато, мудрість без справедливості не означає нічого!
Цицерон
В наш час важливим пріоритетом вирішення всіх питань є справедливий підхід. Наша школа активна учасниця всіх Всеукраїнських акцій. Ми не оминули й Всеукраїнську акцію «Урок справедливості», який  ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) за підтримки Ради суддів України (рішення РСУ від 17.09.2018 №59).
Захід здійснено в рамках реалізаціі грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».
Враховуючи актуальність теми, компетентнісний підхід, особистісно-орієнтовану технологію, і найголовніше шкільну програму початкової школи курсу «Я у світі», в якій учні 4-их класів вивчають такі теми, як: «Батьки зобов’язані – діти зобов’язані», «Навчання – основний обов’язок дітей», «Про правопорушення», «Передбачайте наслідки своїх учинків. За скоєне відповідають перед законом», у 4-В класі 22 березня 2019 року пройшов «Урок справедливості». Проводив цей урок фахівець з основ правознавства, юрист, капрал поліції м. Миколаєва, Сиволап Вадим В’ячеславович, який спершу зацікавив учнів своєю розповіддю, запитував у дітей, як вони вирішують будь-які проблемні питання, непорозуміння, дійшли висновку, що все необхідно вирішувати СПРАВЕДЛИВО.  Але не завжди так виходить, тому є професія, яка допомагає справедливо вирівшити всі питання, спираючись на Конституцію України, законодавчу базу – це суддя.
Головним етапом уроку було – перегляд мультфільму «Кінь та хом’як». Діти мали змогу бути суддею і проаналізувати ситуацію справедливо, як вони це б зробили. А наприкінці Вадим В’ячеславович пояснив як це б було насправді, з професійної точки зору. Діти зрозуміли, що на суддю покладається велика відповідальність – бути справедливим!
 #арссу #справедливці

Немає коментарів:

Дописати коментар

Котячі історії

  12 травня 2024 року гімназисти 5-А та 6-А класів відвідали виставу "Котячі історії" в Миколаївському академічному художньому дра...